Töltött paprika télire

A paradicsom és paprika szezonban töltött paprika télire is kerül sok helyen befőzésre, mivel a paprika és a paradicsom befőzés miatt adja magát. Mint ahogy ilyenkor érdemes natúr lecsót is készíteni télire, hiszen nagyon jó lesz télen a nap érlelte zamatos paradicsomból és paprikából készült ételek fogyasztása. Érdemes emiatt minél nagyobb adagokat készíteni annál is inkább, mert ilyenkor sokkal kedvezőbb áron juthatunk a zöldségekhez.  

Töltött paprika télire – recept

 Hozzávalók:

  • 5 kg paradicsom
  • 1 kg paprika
  • befőttesüvegek jól záródó kupakokkal
  • nátrium-benzoát (elhagyható)

Előkészítés:

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk. A paradicsomot megmossuk, a tetején kereszt alakban bevagdossuk kicsit, majd forró vízbe mártjuk, hogy a héja könnyebben lehúzható legyen. Lehúzzuk a héját, kivágjuk a közepét és felkockázzuk. A befőttesüvegeket alaposan kifertőtlenítjük.

Töltött paprika – elkészítése

  1. A paradicsomot feltesszük főni.
  2. Amíg a paradicsom fő a paprikákat is lobogó vízbe mártjuk egy percre.
  3. A paradicsomot vagy átszűrjük, vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk, ha megfőtt.
  4. A paprikákat kettesével egymásba nyomva beletesszük a csúcsával lefelé az előzőleg kifertőtlenített befőttesüvegekbe.
  5. Majd felöntjük a forró paradicsomlével.
  6. Az üvegeket a peremig szedjük tele és a tetején legyen elég lé, ami a paprikát takarja.
  7. Ekkor csavarjuk rá a kupakokat és legalább 10 percig állítsuk őket fejre.
  8. Majd száraz dunsztba tegyük őket és ott hagyjuk kihűlni (ez akár több, mint egy nap is lehet).
  9. Ha teljesen kihűlt akkor mehet a kamra polcaira.

Télen igazán gyors ebéd, vagy vacsora készíthető belőle. Hiszen csak elő kell venni, megtölteni a darált húsos töltelékkel és ha megfőtt, már tálalható is a finom töltött paprika akár magában, akár főtt krumplival.

https://hobbikert.hu/magazin/a-paradicsom-tartositasa.html

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom