Paprika TV

A Paprika TV 2004. novemberében indult és azóta rendkívül nagy népszerűségnek örvendő gasztronómiai csatornává vált. A csatornát a Filmmúzeum mozi csatornát működtető társaság indította el. Melynek elsődleges célja az volt, hogy hazánk tájegységeinek és a környező országok régióinak a gasztronómiai sokszínűségét, a kulináris hagyományait megismertesse, népszerűsítse. Valamint megismertesse a műsor nézőivel a közép-kelet-európai régión kívüli meghatározó fontosságú nemzeti konyhákat is.

Napi két óra műsorszórással jelentkeztek kezdetben, majd már napi 14 órában elérhetőek voltak a rendkívül hamar nagyon kedveltté vált műsorok. Kezdetben Fehér Anna és Széles László hangján voltak hallhatók a műsorajánlók. 2007-től Báthory Orsolya hangja szólt hozzánk, majd napjainkra Schmied Zoltán szólít meg minket a csatorna műsorait ajánlva figyelmünkbe. 2018 óta a csatorna nem használ korhatárkarikát.

Paprika TV műsorok

A Paprika csatorna az utóbbi évek nagyon népszerű gasztronómiai csatornájává vált. Bede Róbert műsorai hosszú évek óta szegezik a TV elé a nézőket. De rendkívül színes a csatorna kínálata, ahol a fiataloktól kezdve az idősebb korosztályig bárki megtalálja a számára megfelelőt. Számos egészégtudatos műsorral is bővült a csatorna kínálata az évek folyamán, így igazán senkinek nem lehet hiányérzete. Ettől függetlenül a gasztronómiai kitekintő a szomszédos – és akár távolabbi – országok felé ugyanúgy megmaradt.

A népszerűsége pedig évről évre csak növekedett, mely népszerűségét köszönheti ennek a sokszínűségnek is a csatorna, illetve annak, hogy a magyar emberek is szeretik a hasukat. Viszont egyre fontosabb nekik is, hogy minőségi ételeket fogyasszanak. A csatorna műsoraiban pedig a hagyományos és napjaink divatos ételeinek bemutatása is megtalálható egymás mellett. A közös pedig bennük az, hogy mindegyiknél a minőségi alapanyagok kapják a fő hangsúlyt. Az idők folyamán pedig a TV paprika csatornával szorosan együttműködve indították útjára a TV Paprika Magazint is, melyben 92 oldalon találhatók receptek a csatorna műsoraiból és azon túl is.

https://www.origo.hu/tafelspicc/20160304-a-legjobb-gasztrocsatornak-melyekbol-tenyleg-megtanul-fozni-youtube-netflix.html

Címlap kép: TV Paprika (forrás: https://tvpaprika.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom