Paprika grillezése

A paprika grillezése nem olyan ismert feldolgozási módja ennek a nagyon egészséges zöldségnek. Pedig érdemes ebben a formájában is kipróbálni, mert nagyon egyszerűen és könnyen elkészíthető és számos módon fűszerezhető különlegesség készíthető belőle. Kínálhatjuk halak, húsok, sajtok, de egyéb zöldségek, saláták mellé is. De lehet bármely egyéb paprikás étel alapja is.

A hagyományos spárga, cukkini, paradicsom, gomba és más egyéb zöldségek is különféle módon készíthetők. Nagyon egyszerűen, gyorsan asztalra kerülő fogásokat tudunk belőlük varázsolni. Ráadásul készülhetnek sütőben, serpenyőben vagy a kerti grillezőn egyaránt. Ízesíthetjük számos módon, hiszen a zöldségek fűszerezése adja meg az ízét igazán. Bármely fajta paprikát grillezhetjük, de leginkább a kápia paprika alkalmas a sütésre, grillezésre.

De a desszertet is elkészíthetjük grillen, hiszen a gyümölcsök is grillezhetők. Így sütve készítve legfinomabbak az alma, körte, sárgabarack, őszibarack, ananász és a banán. De akár a görög– vagy sárgadinnyével is lehet próbálkozni. Igazán különleges könnyed édességeket varázsolhatunk belőlük.

Paprika grillezése

Hozzávalók:

  • 5 db paprika
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • zöldfűszer keverék
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

Egyszerű grillezett paprika elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a grillt készítsük elő, hogy mire a paprika elkészül, már lehessen is sütni.
  2. Majd a paprikákat alaposan mossuk meg és töröljük szárazra.
  3. Ezután tetszőlegesen – félbe, negyedekbe – vágjuk fel, vagy hagyjuk egészben.
  4. Az olajat és a fűszerkeveréket keverjük össze és kenjük be vele a paprikákat.
  5. Majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  6. Tegyük fel a grilltálcára, majd süssük puhára.  
  7. Ha megsült, vegyük le a rácsról és ízlés szerint fűszerezzük.  

A héja könnyen lehúzható, ha a rácsról levéve tányérral borítjuk le és a gőz felpuhítja. Kiváló körete húsételeknek, sajtoknak, de egyéb zöldségekkelparadicsom, padlizsán, cukkini – grillezve önálló fogásként is megállja a helyét, de friss fokhagymás bagettel is nagyon finom. Szórhatunk rá frissen reszelt parmezán sajtot is. Jó étvágyat hozzá!

https://paprikainfo.hu/

Vissza a kategória cikkehez

error: Védett tartalom