Tartalomjegyzék
Hagymás paprika készíthető télire is, de akár friss fogyasztásra bármely húsos főétel mellé és önmagában is kitűnő választás. Elkészítése rendkívül egyszerű, inkább az előkészületek visznek el több időt. Bármilyen színes paprikából – kápia, pritaminpaprika – készülhet és adhatunk hozzá uborkát is. Minél színesebb, annál jobban mutat. Tehetünk bele csípős paprikát és akár még fokhagyma is kerülhet bele ízesítésül.
Hagymás paprika recept
Hozzávalók:
- 75 dkg piros színű paprika
- 75 dkg sárga színű paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 1 tasak savanyúság tartósító
- 1,5 l víz
- 5 dl 6%-os fehérborecet
- 15 dkg cukor
- csípős paprika ízlés szerint
- fokhagyma ízlés szerint
- befőttesüvegek jól záródó kupakokkal
Előkészítés:
- A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vagy karikákra vágjuk
- A hagymákat megpucoljuk és karikákra szeleteljük
- A fokhagymát egészben hagyjuk.
- Ha teszünk bele uborkát azt is megmossuk és karikákra vágjuk
- A befőttesüvegeket alaposan kifertőtlenítjük.
Hagymás paprika elkészítése
- A megmosott, felszeletelt zöldségeket vegyesen az üvegekbe rakjuk.
- A savanyúságtartósítót a vízzel, ecettel és a cukorral elkeverjük.
- Az ecetes cukros levet felforraljuk és állandó keverés mellett kb. 3-5 percig hagyjuk forrni.
- Ezután az üvegekbe rakott zöldségekre öntjük úgy, hogy egészen az üveg pereméig érjen és lezárjuk.
- Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Hagymás paprikás savanyúság felhasználása
Használhatjuk télen főételek mellé savanyúságként, de akár önálló salátaként is megállja a helyét. Mivel a kalória tartalma is meglehetősen alacsony, fogyókúrás étrendekbe is könnyedén beilleszthető. Ünnepekre ajándékba is adhatjuk, ha csinos kis üvegekbe tettük ősszel, akkor némi díszítés után kiváló ajándék lehet belőle.
http://mamikonyhaja.blogger.hu/2014/10/28/paprika-salata-telire
Vissza a kategória cikkeihez